42nd CSVS forum

Úplná verze: FaceTrackNoIr
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj piloti,
vzhledem k tomu, že spousta z nás používá Freetrack(FT) a spousta z nás s ním má větší či menší problémy, jsem pátral, je li k dispozici cosi podobného ... lepšího. Našel jsem FaceTrackNoIr(FTNI), který od mnou posledně zkoušené verze tuším 1.4 došel až k 1.7, která je mnohem použitelnější než jakákoli verze předchozí. Už týden tento program testuju a i když výstup není tak hladký jako u FT, dá se nastavit aby byl použitelný. K původnímu týmu se přidal človíček, který vykuchal FT kód a napsal plugin do FTNI, takže kdo nemá ISO xicht jako já a nejde mu doladit facetrack, může používat IR udělátka z FT již vlastněné. Po týdením testování jsem dnes letěl jednu misi i s xichttrackingem a celkem bez potíží. Každý prográmek má však své pro a proti:

- FaceTrackNoIr je stabilnější. Často se stává, že pži přechodu ve falconu z 2D do 3D se FT kousne a musí se skočit do Win a resetovat program, s FTNI je to minulost. Je stabilní v BMS i AF (tam je to důležitější, jelikož ve W7 se nedá z AF dostat na plochu a každé kousnutí FT je tak docela potíž).

- Facetracking je zdá se mi dost nevypočitatelný, ale dá se naladit do použitelné podoby. Ideální by bylo dát kamerku přímo před obličej a monitor stranou...
Trochu jinak se výstup chová při otáčení se na levou a pravou stranu, i když nijak moc dramaticky a asi se na to dá zvyknout.

- s použitím klipu či kšiltovka modelu, sice přicházíte o hlavní vlastnost programu, tedy NoIR, ale získáte řekl bych lepší výsledky než v předchozím případě. Program má problémy s případem, kdy při pohybech hlavou splynou nějaké dva body dohromady. v tu chvíli se pohled nastaví kamsi (jakoby vychýlil všechny osy do max polohy). A vycentrování pohledu kláv zkratkou nefunguje. Přišel jsem však na to, jak z toho ven. Zaclonit rukou objektiv na (cca 2 vteřiny), nastavit hlavu do nulové pozice (čučat přímo před sebe) a odkrýt objektiv. Voalá, prográmek se resetuje virtuální pilot kouká přímo před sebe a vše je zas ok. časem si člověk zvykne kam až může hlavu otáčet a kde už to dělá potíže.

-Hlavní plus jak už jsem psal výše je stabilita v BMS i AF Zapnout FTNI zapnout hru a lítat třeba deset misí bez potřeby jakéhokoli resetu a hlavně ... je to živý projekt, na kterém se stále pracuje a je šance že bude časem ještě lepší....

- Hlavní nevýhody jsou: FreeTrack je mnohem přesnější a není tak trhaná reprodukce pohybu (alespoň u mě). Docela vysoké nároky na CPU hlavně při sledování obličeje. než se "chytne" bere až 60 procent předpokládám jednoho jádra, při sledování pak kolísá mezi 4 - 12 procenty, což je myslím docala dost a konečně i když mám zkušenosti s FT, doaldit FTNI do použitelný podoby je docela makačka.

Používám s PS3 eye cam, kterou autoři doporučují a FT s ní měl celkem problémy. kdyby jí někdo kupoval a chtěl používat s IR udělátkama doporučuju nevyndavat filtr (u novějšího typu dost masakr) a koupit jiný objektiv bez filtru v krámku s CCTV systémy. můžu poradit, objednat, je to můj obor...

To je asi tak vše (úleva pro ty co to dočetli až sem, že?). I když jsem to neplánoval, je z toho nakonec docela dlouhá recenze. Kdo chce zkusit ať zkusí, případně mohu i poradit, varovat, odradit nebo doporučit podle toho jak kdo bude chtít.
Kolik jader je schopný BMS používat?
Já mám v notebooku 8 jader. Když nastavím afinitu v task manageru, tak by další rezidentní úlohy neměly zpomalovat vlastní simulaci. Pochybuju, že by Falcon využil víc, než 4 jádra. Už 2 by byl celkem úspěch, ale nevím.

žádnej track program nemám, ale třeba časem...otáčení myší je celkem psycho a já dřív dost lítal MP dogfajty se zakázaným padlockem...třeba bude comeback.
(22.05.2013 22:56)Blackie napsal(a): [ -> ]...
Používám s PS3 eye cam, kterou autoři doporučují a FT s ní měl celkem problémy. kdyby jí někdo kupoval a chtěl používat s IR udělátkama doporučuju nevyndavat filtr (u novějšího typu dost masakr) a koupit jiný objektiv bez filtru v krámku s CCTV systémy. můžu poradit, objednat, je to můj obor...
...

Tohle by mě moc zajímalo. Jaký typ objektivu bez IR filtru se do PS3 Eye dá dokoupit a kde? Demontáž kamery a odstranění IR filtru jsem zvládnul u dvou PS3 Eye, i když mám ruce levý, takže to zase tak kritický není, ale pokud existuje možnost ten objektiv prostě jen vyměnit, bylo by to super.

Dík
Ahoj,
u toho novýho typu to tak jednoduchý neni. A jelikož mám dobrý nervy, nakonec jsem ho rozmáčknul sikovkama a šel koupit jinej sem.
Jen je třeba si ověřit aby neměl IR filtr, pak by ti byl k ... A bohužel to ve spoustě eshopů neví, tak je lepší navštívit speciálku na CCTV. Většina firem je dělá v obou verzích s filtrem i bez. Ohniskovou vzdálenost cca 6mm nebo míň. Pro šest je to zorný úhel 53 stupňů, což je myslim dostatečný pro většinu případů.
296 kč, to je víc, než stojí celá kamera PS3 Eye oops U těch mých dvou kamer bylo to IR sklíčko zalepené do plastového těla objektivu, takže jsem se při demontáži taky modlil, abych nic nepoškodil. To IR sklíčko mi sice prasklo, ale jelikož se stejně zahazuje, tak mi to nevadilo a jen jsem vytahal kleštěmi zbylé jeho střepy. To víc jsem se spíš rozčiloval už při samotném rozdělávání těla té kamery, protože mi nezůstal ani jeden plastový zácvak, všechno jsem urval smile
Ten novej objektiv pro PS3 je konstrukčně úplně jinej. Poslední člen (ten co jsi ty jen vyloupnul) je nahrazen čočkou a IR filtr ,pokud jsem si dobře všimnul, je nanesenej na jeho povrch chemicky. Když jsem to celý vykuchal, objektiv šel do kopru, tak jsem ho dodělal. Pokud jsi sehnal ještě ten starší typ, není důvod měnit objektivy.
300 bych za něj taky nedal, jako stálý zákazník jsem ho dostal jako present, když jsem se zmínil že je pro mě a ne na kšeft...
Mimochodem co přesně myslíš tím ,,celý objektiv šel do kopru" ?
Referenční URL's